08 3114444 silmaproteesi@gmail.com
Saaristonkatu 2790100 Oulu

Silmäproteesin valmistus

Silmäproteesin valmistus kestää 1-3 päivää. Valmistus aloitetaan aina ottamalla yksilöllinen jäljennös alginaatilla tai silikonilla asiakkaan omasta silmäkuopasta. Jäljennöksen avulla saadaan tarkka kopio silmäkuopasta, pieniä yksityiskohtia myöten. Jäljennöstekniikalla valmistettu silmäproteesi istuu tarkasti käyttäjänsä silmäkuopassa eikä aiheuta ylimääräistä paineen tunnetta silmäkuopassa. Se myös seuraa parhaalla mahdollisella tavalla oman silmän liikkeitä. Jäljennöksen ottaminen on täysin kivutonta ja nopea toimenpide joka kestää vain noin kolme minuuttia.

Tämän jälkeen jäljennöksen avulla valetaan tarkka kopio asiakkaan silmäkuopasta. Siihen muotoillaan vahasta aihio jota sovitetaan asiakkaalle ja tarpeen mukaan suurennetaan tai pienennetään niin että luomirako on symmetrinen ja että silmä on kokonaisuutena saman näköinen kuin oma silmä.

Maalattu tai makrokuvattu iiris istutetaan vaha-aihioon ja silmäproteesin katse suunnataan oikein.

Tämän jälkeen proteesi menee ensimmäisen kerran akryloitavaksi ja proteesi saa valkoisen värin.

Silmän kuoriproteesi

Kuoriproteesi valmistetaan silloin jos omaa silmää ei ole poistettu, sen avulla korjataan vaurioitunut tai karsastava iiris sokeutuneesta silmästä. Kuoriproteesi on erittäin ohut, ohuimmillaan vain 0,5mm. Usein se liikkuu oman silmän mukana hyvin ja on käytössä lähes huomaamaton.

Ontot silmäproteesit

Silmäproteesit voidaan valmistaa myös onttoina. Ontto silmäproteesi painaa alle puolet normaalin proteesin painosta. Mikäli korvattavan silmän poistokuoppa on kovin suuri, voidaan proteesi valmistaa silloin onttona. Ontto silmäproteesi on myös yhtä kestävä kuin umpinainenkin.